Con Amore (titel)
Groepsfoto

Dirigent

E-mailadres Afdrukken

Sinds mei 2016 is Rob Biersteker weer dirigent bij Con Amore en The Messengers.
Weer, want in de jaren 1987 tot 1997 was hij reeds dirigent van beide koren.
Bekende Nederlandse solisten verleenden destijds vaak meerdere malen hun medewerking aan de concerten.
Denkt u aan Teke Bijlsma, Andre van Vliet, Loek van der Leeden, de gebroeders Brouwer etc.

Na een verblijf van 4,5 jaar in het buitenland is Rob weer teruggekeerd in Nederland en heeft het musiceren weer opgepakt. Wel heeft Rob zich de laatste jaren toegelegd op het uitsluitend dirigeren van koren.

Een dirigent met een uitgesproken mening over hoe de koorleden zich actief met de muziek moeten bezighouden. Door de keuze om zelf altijd de piano te bespelen wordt van de koorleden net een iets meer actieve rol verwacht dan bij de klassieke verdeling waarbij de dirigent voor de koorleden alle inzetten e.d. aangeeft.
De wekelijkse repetities zijn heel erg belangrijk. Immers, de weg naar een mooie uitvoering is minstens net zo belangrijk als de uitvoering zelf. De koorleden moeten zich inleven in de muziek en proberen om elke keer weer het stuk mooier te zingen.
Rob motiveert de koorleden om echt met de muziek bezig te zijn.  

Het muzikale landschap is tussen die 2 perioden wel veranderd. De koren zijn, in het algemeen genomen, wat kleiner geworden en wat verouderd. Hier wordt enerzijds rekening mee gehouden voor wat betreft de keuze van de te zingen stukken. Anderzijds wil Rob met beide koren weer bouwen aan een vernieuwd repertoire, waardoor weer meer mensen besluiten bij onze beide koren te gaan zingen.

Con Amore, The Messengers en Rob verheugen zich op een langdurige en muzikale samenwerking.

 
Fotowaaier