Con Amore (titel)
Groepsfoto

Nieuwe leden gezocht

E-mailadres Afdrukken

"Con Amore" is sinds 1938 een begrip. Het is een Gemengd Hervormd koor en telt circa 100 enthousiaste leden.

Hoe zijn we als koor, waar staan we voor, wat willen we uitstralen?
Con Amore wil met blijdschap het lied van Gods Naam verheerlijken, zowel Nederlandstalig als Engelstalig. Con Amore is een koor dat een hechte band van vriendschap weerspiegelt. Con Amore treedt graag op en heeft daarmee velen een plezierige avond bezorgd.

Zelf zingen bij ons koor is een ware belevenis. Dat moet je een keer meemaken.
Men moet misschien de eerste keer op donderdagavond in de Hoeksteen om 20.00 uur even over een drempel heen stappen. Je zult je echter snel thuis voelen. De repetitieavond is uiteraard om te studeren voor de concerten die wij hebben. Halverwege de avond hebben we een pauze, waar we onze kelen even kunnen 'smeren'. De pauzes worden ook gebruikt om in een gezellige sfeer de onderlinge band te versterken. De repetitie eindigt om 22.00 uur. Wanneer je na het bezoeken van een of meerdere repetitieavonden te kennen geeft lid te willen worden, zullen wij je blijvend met open armen ontvangen. Vanaf 18 jaar kun je lid worden. De leeftijdsgrens voor nieuwe leden is bij ons voor vrouwen 65 jaar en voor heren 70 jaar. De kosten van het lidmaatschap zullen reuze meevallen.

De koorleden komen niet alleen vanuit Veenendaal, maar uit de hele regio, en soms daarbuiten. Een bewijs dat het zingen bij Con Amore een ontspannende inspanning is.

Om goed te zingen is het erg belangrijk om een beetje los te komen. Dit betekent dat op de repetities met enige regelmaat wordt gewerkt aan technische zaken zoals houding en ademsteun. Daarom wordt ook af en toe gebruik gemaakt van een zangpedagoge om zo de kwaliteit van ons zingen te verbeteren. Voor degenen, die nog twijfels hebben: Het is echt ergens goed voor. Want zingen is zo heerlijk. Niet het vertrouwen in eigen kunnen, maar in het Woord van God de Vader.
"Meer dan zingen alleen".

Voor meer informatie zie deze flyer.

In de Rijnpost van vrijdag 27 augustus 2011 heeft een artikel gestaan over onze ledenwerving. Klik op de afbeelding hieronder.

Artikel Rijnpost 27 augustus 2011

 
Fotowaaier